De bløde værdier – eller det som man tror ikke giver bundlinje

Gennem mine mange år i erhvervslivet har jeg oplevet, at de hårde facts (næsten) altid har vundet over de bløde – dog ikke med min gode vilje. På videnskab.dk´s hjemmeside og efterhånden mange andre steder på nettet, er der artikler og nu også referencer til  reelle forskningsresultater om for eksempel mindfulness,  der må overbevise os om,  at det vitterlig virker – at de bløde værdier giver hårde resultater. Sjovt nok er det kun når vi, så at sige, “knækker”af stress, at vi desperate vender blikket mod mindfulness og stresscoaching. Hvor mange ledere har ikke i det dulgte måttet ty til denne form for hjælp – hvor det er langt mere sejt at flashe Stifinder, Højt at flyve, Nak & Æd eller noget andet med action og grænseoverskridende adfærd.

Jeg vil ønske, at virksomheder i fremtiden vil satse mere på de bløde værdier – for at styrke deres medarbejderes kompetencer, sætte ordentlig menneskelig adfærd på dagsordenen - og dermed styrke deres bundlinje. I de bløde værdier indgår også en bæredygtig adfærd. Det gælder særlig i fødevarebranchen, som efter min mening har nået et lavpunkt, hvad angår dyreetik. Danmark burde være foregangsland her. Der er kun en ting der virker over for denne kedelige udvikling, og det er, at vi som forbrugere vælger varer af en bedre kvalitet. Jeg blev faktisk lidt rystet, da jeg i sommers cyklede forbi en gigantisk kostald på en stegende hed sommerdag. Der lød brølen og raslen derinde fra. Hvorfor er de køer ikke ude på græs? Jeg fandt senere ud af, at næsten ingen malkekøer i Danmark nogensinde kommer ud af stalden. Simpelthen fordi mælken så blive x ører dyrere, og forbrugerne så ikke vil betale prisen. Jeg tror mange er snotnaive ligesom jeg, der tror på den glade gris og den fine ko ude på græsmarken. Tilbage til mindfulness, så  kan vi ikke sidde og føle os i balance, alt imens vi behandler vores verden så ringe. Der er nok en sammenhæng mellem de mange mennesker der er ude på en “hænger”, og så vores ubalance med naturen. Måske skulle vi finde et andet navn end “de bløde værdier” – Hvad med de nødvendige værdier?

Det var mine tanker, om den post der kom om mindfulness i dag.
http://videnskab.dk/krop-sundhed/derfor-virker-mindfulness

 

 

Om Anette Ploug

Kunst har altid været min store interesse. Allerede som helt lille tegnede jeg på alt - vægge, møbler og selvfølgelig i mine kladdehefter i skolen. Det kreative har altid fulgt mig - uanset hvor min karriere har bragt mig. Efter mange år i erhvervslivet - efterfulgt af en årrække som selvstændig kunstner og konsulent, har jeg nu valgt at kombinere kunstens processer med forretningsudvikling. Jeg har etableret virksomheden InnovArt. Min blog vil fokusere på kunsten og knytte kontakter til ligesindede.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>